I väntan på Prison Break..

...funderar jag lite på public service som har blivit ett så populärt ord. Jag tänker så här. Om det hade varit SVT som hade visat Prison Break så inte fasen hade de lagt den så här sent! De har senarelagt serien med en hel timme! Är det klokt? När de flesta som tittar är ungdomar som ska upp till skolan nästa morgon.

Den avgångna Cecilia Stegö Chilò har en otroligt naiv och begränsad uppfattning om tv-mediet. Hon tror på fullt allvar att media liksom är självreglerande. Om det bara släpps fritt så kommer det att bli bra. Undrar om hon tycker att tidningarnas skriverier om henne är OK? Kvällstidningarna skriver ju såsom de fria Tv-kanalerna sänder sina program. De visar båda vad folk vill se: våld, ond bråd död, sex, sensationer och allt som är chockerande. Så låga är vi människor. De flesta av oss vuxna människor har förstått att vi faktiskt behöver lite styrning. Annars tar vi kål på varandra i slutändan. Tänk om det inte fanns någon barnuppfostran!

Misstförstå mig nu inte. Jag är inte mycket för politisk styrning. Men vi har ju redan massor av fria TV-kanaler som mest sänder skit. Då kan vi väl vara nöjda med det och låta SVT göra sitt jobb. Inte för att de gör det så himla bra just nu, men ändå... Principen liksom..


Kommentarer
Christer Vicke Vikström

Det är klart att vi ska ha kvar SVT!! Sköt om dig o njut av dagen.
Vicke

2006-10-17 @ 05:35:45
Fröken Smilla

Ja, Vicke, nu när vi har blivit av med Cecilia Stegö Chilò så ska vi väl få ha kvar SVT. Känns riktigt skönt. Men vem får vi i stället?

2006-10-18 @ 16:37:26


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Som en oas i öknen...

... eller som en mistlur i dimman, är denna blogg. Den ger dig hopp, vägledning och själslig svalka.

RSS 2.0