Da Vincikoden var lika dålig som jag mindes

Två timmar och fyrtio minuter satt jag för andra gången bänkad framför denna film. Hela den tiden i sjön! Det var en usel film. Två tråkiga skådespelare som var maximalt otrovärdiga i sina roller. Tråkig och komplicerad handling. Meningslösa problem och lika meningslösa mord. Det enda som var bra var att filmen faktiskt var snyggt filmad. Faktiskt en helt meningslös film i övrigt, som ingen borde se. Boken däremot är riktigt spännande och läsvärd. Läs den istället!

Hoppas Änglar och demoner är bättre!


 

 

Dagens ord: begrunda

Begrunda. Är inte detta ett fantastiskt ord! Det innehåller så mycket. Dels alla konnotationer och associationer och dels själva ordbilden.

Jag tänker på Bibeln där herdarna just har fått höra att Jesus är frälsaren och berättar om detta för Josef och Maria "och Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det". Jag tänker också på djup, djup i en tanke eller djup i en diskussion. Man tänker sig en klok äldre man som efter att ha fått höra någons åsikt är tyst en stund medan han begrundar det som just sagts. Det känns som om grunden för riktigt bra beslut är att man först har begrundat problemet.

Man kan också tänka sig att stå vid en stilla sjö en sommarkväll i sin ensamhet och begrunda skönheten, stillheten och kanske att man också begrundar livet och dess förutsättningar. Begrunda... Det leder tankarna till ordet outgrundlig... Kanske ska det bli nästa ord att ta upp.



 

 

Som en oas i öknen...

... eller som en mistlur i dimman, är denna blogg. Den ger dig hopp, vägledning och själslig svalka.

RSS 2.0